Rektorer till skolområde Östra

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Nu söker vi rektorer som är skickliga på att jobba i team och som kan ta vårt utvecklingsarbete mot nya mål.

I centralorten Fjälkinge hittar du vår F-9 skola. En skola med drygt 365 elever som är fördelade på två skolenheter, som nu kommer delas till tre skolenheter. En av tjänsterna är en utökning i förhållande till dagens organisation och syftet är att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla tre rektorerna i Fjälkinge. Vi söker nu dig som tillsammans med personal och rektorskollegor vill fortsatta driva skolans utveckling. Ditt ansvarområde kommer att vara skolans mellanstadium eller högstadium. På skolans högstadium finns även fotbollsakademi, för eleverna i åk 7-9 som drivs i samarbete med Malmö FF.

Vi söker även en ny rektor till Hammar skolas lågstadium.
Stadsdelen Hammar skola har sedan ht 23 årskurserna F-3 samt fritidshem. På skolan finns även anpassad grundskola med två rektorer. Teamet kommer att ha tillgång till kvalificerat administrativt stöd som ger dig goda förutsättningar att leda Hammars skola in i framtiden!

Du kommer att ingå i skolområde östras ledningsgrupp där du tillsammans med skolchef, rektorskollegor och administrativa chefer arbetar för att ge våra verksamheter och ledare bästa möjliga förutsättningar.

Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. Läs mer om chefsuppdraget i kommunens ledarpolicy på www.kristianstad.se.

Arbetsuppgifter

Som rektor hos oss leder du verksamheten utifrån nationella och lokala styrdokument genom att om sätta dessa till lokala mål och verksamhetens förutsättningar. Du planerar, utvecklar och leder det pedagogiska arbetet genom ett systematiskt kvalitetsarbete och du kommer att ha personalansvar för ungefär 23 medarbetare per rektor i Fjälkinge och drygt 40 medarbetare på Hammar skola. Samverkan med vårdnadshavare och med aktörer utanför förskolan/skolan ingår som en naturlig del i ditt arbete.

Att vara chef i Kristianstads kommun innebär att ansvara för och utveckla verksamhet, medarbetare och ekonomi. Våra chefer ska jobba med helhetssyn, utvecklingsinriktade och kommunikativa med fokus på mål och resultat. Med medborgaren i fokus leder, motiverar och utvecklar du dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Kristianstads kommun. Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmåga att engagera, stimulera och stärka medarbetare men även har förmåga att skapa goda relationer. För att lyckas i rollen ger du feedback och skapar kvalitativ kommunikation. Givetvis kan du sätta mål och nå goda resultat. Du har analytisk förmåga med ett långsiktigt- och helhetsperspektiv. Vidare är du en person med förmåga att planera och prioritera.

Du som söker har kandidatexamen om minst 180hp/120p från universitet eller högskola samt pedagogisk insikt som du förvärvat genom utbildning och erfarenhet. Det är meriterande om du genomgått rektorsprogram eller ledarutvecklingsprogram för chefer eller blivande chefer.

Dokumenterad arbetslivserfarenhet från pedagogisk verksamhet krävs för rollen och har du dessutom väl vitsordad chefserfarenhet är det meriterande. Erfarenhet av arbetsmiljöarbete och samverkan med fackliga organisationer är meriterande. Vi vill att du har flerårig och aktuell erfarenhet av utvecklingsarbete inom skola eller förskola i rollen som skolledare, förstelärare, arbetslagsledare, samordnare eller motsvarande. Du har även att du har kunskaper om de nationella målen och skolans roll i samhället.
Naturligtvis hanterar du digitala verktyg utan svårigheter som redskap i ditt dagliga arbete.

När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Anställningsvillkor

Antal tjänster
3
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde för tjänsterna är enligt överenskommelse.
Publicerad
2024-04-26
Ansök senast
2024-05-12

Kontaktpersoner

  • Magnus Granholm
    Skolchef
    Telefon 044-13 54 58
  • Caroline Ström, Hammars skola
    Sveriges Lärare
    Mobil 0734-698228 eller 0734-69 82 93
  • Maria Christensen, Fjälkinge skola
    Sveriges Lärare
    Telefon 0705-47 82 13

Ansökningsinformation

Referensnummer
BUF-2024-92Ansök här

Övrig information

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 17.00
Hjälpte informationen på sidan dig?